+31(0)30 231 70 41

Woning Beheer| Woning Verhuren Utrecht

Zoek meer

Leegstandwet

Uw woning staat te koop en er is een kans dat u dubbele maandlasten gaat krijgen of misschien al heeft. Dat is niet prettig. De leegstandwet maakt het mogelijk om uw woning tijdelijk te verhuren tot er een koper is.

Verhuren met een vergunning via de leegstandwet biedt dan uitkomst. U dient hiervoor wel eerst toestemming te vragen aan uw hypotheekverstrekker. U vraagt dan even na of u de woning tijdelijk mag verhuren via de leegstandwet. In de meeste gevallen geven de banken bij verhuren via de leegstandwet toestemming.

Waarom via de leegstandwet?

Wij raden u aan om tijdelijk via de leegstandwet te verhuren als u woning in de verkoop is. De huurder bouwt minder snel rechten op en je kunt makkelijker een huurcontract als verhuurder opzeggen. De opzegtermijn is drie maanden.

De huurperiode dient minimaal 6 maanden te zijn. U kunt uw woning in de verkoop houden en wachten tot er een koper is die uw woning wilt kopen.

U moet voor verhuur via de leegstandwet een vergunning aanvragen. Wij kunnen u helpen met de aanvraag en voor u een geschikte huurder vinden.

Wij zijn aangesloten bij Verhuurplatform en Huisover. Dat betekent dat wij uw woning namens de bank mogen verhuren en voldoen aan de eisen die de banken daarvoor stellen.