+31(0)30 231 70 41

Woning Beheer| Woning Verhuren Utrecht

Zoek meer

Blog

Huis kopen goedkoper in 2014

Geplaatst op november 13, 2014 door Joost de Bree in Algemeen

Goed nieuws voor als je van plan bent een huis te kopen! Het afsluiten van een hypotheek is goedkoper geworden. Huizenkopers zijn sinds het provisieverbod ongeveer 50% minder kwijt aan advieskosten voor het afsluiten van een hypotheek.

Eerder liepen de kosten al snel op tot ongeveer 4000 euro. Dit is verleden tijd, volgens Theodor Kockelkoren, bestuurder van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Huizenkopers betalen nu tussen de 1500 en 2500 euro voor een financieel advies. Zo besparen ze samen totaal 400 miljoen euro op jaarbasis bij het afsluiten van hypotheken.

Tot dit jaar betaalden aanstaande huizenkopers vaak een provisie als percentage van de prijs van het financiële product bij het afsluiten van een hypotheek of verzekering. Dat is sinds 1 januari verboden, om te voorkomen dat financiële adviseurs en tussenpersonen de klant de duurste verzekering of hypotheek proberen te verkopen.

Huizenkopers beter geïnformeerd  

Volgens de AFM is het waarschijnlijk dat het geboden advies het afgelopen jaar is verbeterd, omdat de tussenpersonen met elkaar moeten concurreren. Consumenten laten zich nog steeds graag adviseren en zijn ook bereid om daar voor te betalen.

Het is echter zo wel dat ze zich bewuster zijn van de dienstverlening die aangeboden wordt en goed kijken welke adviseur ze voor welk bedrag in de arm nemen.

Huis kopen via De Bree Makelaars

Ben je van plan om een huis in de regio Utrecht te kopen? Dan is dit hét moment om bij ons aan te kloppen! De Bree Makelaars helpt je bij iedere stap in het proces. Zo kunnen wij je in contact brengen met hypotheekadviseurs die hebben bewezen het beste te zijn in hun vak.

Meer informatie voor huizenkopers

Huizenaanbod Utrecht
Aankoopmakelaar Utrecht
Makelaar Utrecht